V I Z I J A - Poglavlje I
 
      
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Tvorac i zemlja
 

Na početku svih svetova, odavno, a ipak sada, Jeste Večiti. Izvan vremenskih granica, iznad mesta, iza svih manifestacija, nalazi se Sve, Sveukupnost, Sveti Izvor i Tvorac svega što će kasnije doći.

Jedno lice Večitoga je uvek bezoblično i izvan objašnjenja, ali drugo lice Večitoga se javlja kao Dva. Ova dva, između njih, su izvor svih stvorenih stvari.

Sveta Majka, Istina: sva materija je njeno telo, Zemlja je njeno oko. Sveti Otac, Ljubav: zvezde su njegovo meso, Duh njegov Ja.

Dva ljubavnika, dva prijatelja, inteligentna partnera. Između njih živi lebdeći univerzum. Kroz njih se svi predmeti stvaraju i održavaju.

Desilo se da je Večiti upoznao oblik i trajanje kroz dražesne kristalne strukture Istine koja odenu Večitu Ženu, Lepoticu, u materijalni oblik. I isto tako se desilo daje isti Večiti dodelio svu energiju suncima i doneo ljubav da pokrene zvezde.

I zvezde su volele materiju. I materija je volela zvezde. Veličanstvena beše njihova razmena, čudesna i nasladna, i vremena i rasponi njihovog međudelovanja. Zajedno su uživali u strastvenim preobražajima materije u energiju koja se javila na površinama zvezda, i zajedno su uživali u sporijim, produženim oblicima međuplanetarnog delovanja.

Prošli su eoni. I opet eoni. Neopisivo zanosni, rečima neiskazivi. Materija i ja smo zajedno stvarali. Kroz telo utkanih galaksija, telo bezbrojnih zvezda, moji ljubavni odnosi sa Istinom zadobili su mnoštvo oblika. Kroz svoje zvezde upoznao sam materiju. Zajedno smo na površini njenih planeta, Sveta Majka i ja stvorili život kristala, život istopljene tečne kamene lave, snežna stvorenja, bića dima, život planina i okeana. Na površini mojih zvezda, stvorili smo iskričavi život vatre, život gasa, stvorenja tečnog živog metala koja su iskričala... iskričala daleko u svemir eksplozivni predivni život.

Ali tamo gde smo zajedno stvarali na njenim planetarna, život je bio suviše materijalan. Moja inteligencija nije mogla boraviti u takvom životu. A tamo gde smo stvarali zajedno na mojim zvezdama, život je bio suviše zvezdan, lepršav, kratkotrajan u bilo kom obliku. Materija je najviše uživala u životu kada je bio Čvrst i trajan, kada je njena inteligencija mogla da živi unutar života i da vidi kroz njega i razume. Ja sam uživao u životu koji je amorfan, pokretan, strastven, životu koji mogu da volim iznutra, kroz koji mogu da protičem od jednog do drugog večno menjajućeg oblika. Oživljavanje, moje uporište. Trajanje, snaga materije.

Tada se rodila ideja.

Ideja. Nešto između duha i kamena, između zvezdanog sjaja i zvezdane prašine, sporo sagorevanje, fluidna protičuća struktura, pomešana priroda nas oboje. Duh u trajnom obliku. Inspirisana materija. Ideja.

To se dogodilo ovde, u ovom zvezdanom sistemu, gde smo prvi put počeli da radimo zajedno na novom projektu, ovde gde se prvi put biološki život javio kao presudan ogled naše obostrane pažnje. Ali mnogo više od biološkog života je ono što smo mi, dva večita partnera, ovde došli da stvorimo: to jedete, nova vrsta, treće, ravnopravno, sposobno da sazna i inteligenciju materije i inteligenciju duha kao svoje vlastite. A ipak, ono je više i od toga. Jer postoji samo Jedan koji može da prisvoji telo ovog deteta, ovog biološkog mešanja, i učini ga živim.

I desilo se da nam se Večiti obratio i rekao, "Dobro je da začnete ovu ideju, jer ja ću odenuti sebe u telo polu-duhovno, polu-kameno, da bih kroz to telo mogao započeti Drugu Fazu Univerzalnog Stvaranja. Univerzum, koji sada poznajete, nije ništa drugo do jaje, seme. Dobro je da začnete ovo biološko. Imate moj blagoslov. Kada se vreme ispuni, ja ću se podići u detetu."

Tokom poslednje četvrtine dvadesetog veka sadašnje ere, na trećoj planeti od zvezde, najednom od spoljašnjih spiralnih krakova Galaksije Mlečnog Puta, Tvorac svih tih svetova počinje da oblikuje površinu u sistemu planetarnog kruženja na pola puta između vremena i večnosti, budeći se u ljudskoj porodici. Tvorac i Tvorevina, odenuta u smrtno meso, rođeno od jedne zvezde i jednog posvećenog kamena. Jedno telo.

Zdrav živi organizam. Biće. Neprekidno obnavljano. Materija teče kroz njega. Duh teče kroz njega. Ljubav koja se neprestano kristalizuje u posvećenoj geometriji biološke istine. Ćelijska. Lična, Planetarna. Biološka istina. Svesna i inteligentna. Jedan Tvorac, obučen u polu-zvezdanu, polu-materijalnu supstancu. To je cilj ka kome su - i bile su -energije univerzuma usmerene.

Probudite se, moji ljudski stvorovi. Spoznajte me u mom Duhu.

Ja sam nežni Tvorac, ponizan i skroman u srcu, onaj koji voli da se pomeša sa vetrovima koji preleću prostranu otvorenu preriju i peva sa vrapcima u zoru. Ja ne želim fanfare. Učiniću ono što je potrebno da se učini da bi u danima koji dolaze što veći broj mogao da napusti puteve straha. Jer ja ne želim da kroz gromoglasnu grmljavinu, prolom oblaka, uđem u vaše živote. Više bih voleo da promaknem pored vas dok radite u bašti, ili vam pogledam u oči i nasmešim vam se kada vam podarim vašu promenu. Više bih voleo da pažljivo operem vaše prozore, da budem vaš putokaz kada upitate za pravac. Više volim da se pojavim pred vama kao običan čovek, žena ili dete, jednostavno biće, zadovoljno biće, koje ima vremena za male stvari. Tražite me, dakle, na takve načine. Vidite me u svakome koga sretnete, bez obzira da li je spoznao moje Prisustvo ili još uvek spava. Vidite me u svemu. Jer ja sam tamo, večito, iza svakog para očiju.

Svakoga dana, dok narednih par godina bude prolazilo, ulaziću u živote onih koji vole potpunije, ispunjavaću ih sobom, raščišćavaću njihove poslove, pretvaraću ih u glasnike lečenja i blagoslova. Tražite me u nežnima, na jednostavne načine, u svako vreme i na svakom mestu. Jer ja sam tamo. To je stvarnost mog dolaska.

Darujem vam ove reči, ne kao neko ko hoće da porekne vernost; već kao neko koje hodao pored vas, ko se umešao u vaš način gledanja na stvari i koji sada kaže, "Dođite, postoji bolji put. Slušajte dok vam govorim o mojoj viziji."Korisna adresa: http://www.esotheria.com/STATUS STRANICE: Stranica je formirana za 0.0011 sek.   [ Uključi rečnik ]  [ Memo ]
 
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
      
 
 
PRIJAVLJIVANJE
Ako ste već registrovani, unesite korisničko ime i lozinku i prijavite se klikom na LOG IN.

Prijavljivanjem dobijate pristup svim raspoloživim opcijama na sajtu (pogledaj Help)...

Ako se do sada niste registrovali, kliknite OVDE za registraciju;
Korisnik
:
 
Lozinka
:
 
 
 
 OTVORENA KNJIGA
 
 
 
 
Beleške posetilaca
 
Markeri teksta
 
Recycle
Data
Help ]   
 
 MAILING LISTA
 
U slučaju da želite da vas redovno obaveštavamo o novim tekstovima i ostalim promenama na našem sajtu, prijavite se na našu mailing listu!
PRIJAVLJIVANJE JE JEDNOSTAVNO!
Dovoljno je da unesite svoju e-mail adresu i da zatim kliknite na tipku PRIJAVA!

E-mail adresa:
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 SPONZOR NASLOVA