Autor teksta
 
Vera Bojičić
Šifra teksta
 
10
Datum kreiranja
 
29-11-2008 10:59:45
Datum poslednje izmene
 
29-11-2008 11:20:01
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
3452
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
X - Zemlja
 

10. Zemlja

Prijatno lupkanje kapi kiše po šatoru me je probudilo. Volim da slušam kada kiša pada, kada se planeta istušira i zablista. Pogledala sam u pravcu mojih drugarica koje su se meškoljile u vrećama ali izgleda kao i meni nije im na pamet padalo da ustanu. Okrenula sam se. Ponovo sam čula kako kiša još jaće udara po šatoru. Koliko sam spavala izmedju ova dva budjenja ne znam, to vreme ne postoji. Uvek sam se pitala šta se dešava kada čovek spava, odgovor da se odmara nije me zadovoljavao jer odmah je usledilo i sledeće pitanje, kako se odmara i tako u nedogled.

Rešila sam da ustanem prva i skuvam jutarnju kafu, koja vremenski to više nije jer se primaklo podne. Podigla sam krila šatora da udje svež vazduh, provirila sam da vidim je li stabilan, sve je bilo u redu, mala poljana se kupala a rečica postala mutnija.

“Ustajanje” viknula sam a one su se pomerile u sedeci položaj. Gledale su me ljutito a misli sam im znala “ šta nas budiš kada kiša pada, napolje ne možema a da li spavamo ili sedimo u šatoru svejeno je” nasmejala sam se i rekla im glasno “ Ako nastavimo sa spavanjem noć će mo provesti budne” Nena je prva progovorila

“ Možda kiša prestane da pada, možemo založiti logorsku vatru i uživati”. Ustale su. Kafica ih je čekala.

“ Šta nam je danas na programu da gledamo”, pitala je Vesna

“ Meni najdražu sliku, sliku zemlje. Mislim da sam sav put do sada morala proći da bih nju videla. Možemo je gledati polako zajedno pošto smo vezane za zatvoren prostor. Možete čitanje prekidati pitanjima ako vam nešto nije jasno.”

Dok sam bila zaokupljena šumom misli o vladavini zla, dok sam slusala njegov govor i tražila rešenja, doleteo je dgovor koji nisam uopšte očekivala.

“ Virus je elementarna čestica materije”.

O čemu se radi pomislila sam a zatim se setila drugoga pitanje koje sam postavila sa početka svesnosti, pre skoro dve godine “kako se leči Sida”. Tada sam dobila kartak odgovor “virus se ne leči, protiv njega se bori” i to je bilo sve.

Usledila je slika planete zemelje, lelujave, ravne koja se formira. Sve se otvorilo i mogla sam da gledam pojedinosti. Pošla sam na put kroz otvorena vrata, bacila pogled i brzo se vratila da se saberem. Ponovo sam ostala bez reči, zadivljena prvo preciznošću kojom mi se put otvra. Virus, gen, to je bila moja granica razumevanja, dalje od toga nisam išla. Da mi je rečeno išta drugo ne bih razumela i ne bih na put pošla. Krenula sam ponovo u mikro, mikro, mikro,…, svet i zaustavila se ispred Elmata. Pogledala sam okolo i videla kosmos sačinjen od milijardi Eluma i Elmata, figurativno rotor i stator. Ovde sve počinje, odavde se broji, jedna čelija veličine brzina svetlosti na kvadrat, samo ovde nije jedninica metar u sekundi, ona se dobija tek kada se stigne na zemlju. Ugledala sam virus u tom prostoru i zaprepastila se otkriću, pa on liči na planetu zla u našem kosmosu. Nije isto ali izgleda da radi na istom principu.Da bih objasnila sta se dešava maoram se ponovo vratiti na sam kraj i početak nastajanja. Sada ga vidim još jesnije.

“ Stani na čas i objasni kako virus radi na istom principu kao planeta zla” zanimalo je rešenje Nenu

“ Virus je sastavljen od jedne do pet milijardi Elamta i Eluma. Što je veći, jači je. Ako posedujemo dobar imuni sistem i znanje pobedićemo ga, ako ne pozdravimo se sa živitom zemaljskim, onda je on pobedio.” Idemo dalje ako nemate više pitanja.

Zamislite broj veleičine , brzina svetlosti stepenovana brzinom svetlisti, oni plus jedan i minus jedan gde nema materije pa ne spadaju u veličinu, sada imaju važnost. Broj koji označava ujedno i broj nivoa energije. Izmedju dva cela susedna broja isto ima nivoa, jednoga nivoa koji je konačan. Sve je sastavljeno od elementarnih čestica života, Eluma i Elmata

Materija se razgradjuje na Elmate, potrošila je svu energiju. Elumi joj idu u susret. Jedan Elmat i Elum sudaraju se i nastaju. Znam sta se dešava kada Bog započne stvaranje. Elmati su istrošeni i prazni, ali su zato svi Elumi obnovljeni i sadrže svo znanje univerzuma. U sudaru čestica dogadja se čudo, svaki Elum upisuje znanje u Elmat pre nego što nestanu. Daje mu zadatak koji će da ispuni u trajanju. To ništa koje se sabira u jednu tačku, sada znam, je čisto znanje. Plus jedan i minus jedan se približavaju. Prizor je čudesan, gledala sam ga, gusto svetlucanje koje se približava centru. Zadnji granični sloj, minus jeda, ide kao retko svetlucanje za tom svetlucavom linijom, Zaostalo svetlucanje dok se približava usput dolazi u dodir zaostalim istrošenim česticama, nivo zla skuplj svoje nastradale u bitkama i prenosi im svoj zadatak. Granični nivo zla ide iza drugoga, pa i tada misli da je on Bog. U centru je prvi nivo energije,koji čini isto što i drugi, prenosi znanje i poništava se, Njegova energija troši se na zadnji obruč, za potpuno nestajanje svega u tačku, ništa. Zatim usledi dogadjaj koji sam opisivala, jedan Elum prvoga i terećega nivoa kada se sastavi daje takodje drugi, koji sve započne iznova.

Dok gledam sliku, očima iz druge dimenzije, meni zastaje dah od veličine, da svaki Elmat zna šta treba da uradi. Svaki u celome kosmosu ima svoj zadatak. Elumi su prazni i započinju ućenje. Vratiću se zemlji i sunčevom sistemu, deliću jedne ćeliji svega u univerzumu, manje je za posmatranje.

“ Meni treći nivo iz tvoje priče liči na vic o crnogorcu koji trči trku i zadnji stiže, pa ponosno kaže kako ih je sve ćerao ispred sebe” Smejala se Vasna glasno svojoj asocijaciji, pridružile smo se šali, koja je odgovarala kao jedna verzija istine, jer kada se shvati istina sve što smo radili postane vic za smejanje. a zatim nastavila sam dalje.

Još dok je sve energija i kreće se brzinom većom od brzine svetlosti, svaki Elmat zauzima mesto koje mu je odredjeno, zna svoju misiju, koordinatu, vreme trajnja i šta da na odredjenom mestu uradi. Elumi ih pokreću i od prvoga časa počinju znanje da preuzimaju, uče. Formiraju se atomi, po rasporedu koji stvara vatrene kugle neke se brzo hlade i stvaraju opnu. Neke ostnu da svelte. Svako nebesko telo je precizno napravljeno od elemenata potrebnih da svoju svrha ispuni. Gledam naš sistem i kako se redom spuštaju nivoi energije u različitim količinama i grade planete u početku sve sjajne kao sunce. Na Marsu prvo život započinje a zatim na Zemlji i to je lelujava površina koju sam videla. Fascinira me preciznos kojom se sve odvija. Ući ću u nju da gladam šta se odvija.

Lelujava površina menja svoj oblika i elmati stvaraju vodu koja je živa i kreće se. Gušće koncentrisani stvaraju zemlju. Kada ih gledaš u tome prvome trnutku svi su jednaki po izgledu ali ne po znanju jer po znanju dva jednaka nema u celome kosmosu. Grupišu se i spajaju tako nastaju prvi organizmi, čelije različitih kombinacija. Zatim se razmložavaju, pa ponovo različiti spajaju. Svaka promena u toj mikro strukturi je znak da se aktivita sledeći proces. Signali koji su za naše poimanje nemerljivo mali utiču na raspored spajanja i formiranja svega. Sve nama nevidljivo i tako malo, signal je da započne sledeći proces nastajanja. Elumi uče tok razvoja i obogaćeni znanjem odnose informaciju a novi pristižu da nastave gde su prethodni stali i umnožavaju se. Zanimljivo je gledati šta se dešava kada odredjena vrsta ne prihvati signal i dostigne kritičnu masu koja uvek na nju deluje razorno. Prekomerno uvećanje postaje sledeći signal koji je smanji, uništi ili uspostavi ravnotežu. Gledala sam kako kritična masa svakakvih stvorenih organizama sama sebe uništava jer tada se vodi izmedju istih borba za opstanak.

“ Borba za opstanak traje i sada izmedju vrsta tako da jači opstaju. Ti je zoveš kritičnom masom, hoćeš li malo bolje da nam objasniš te pojmove.”pitala je Nena.

“ Hoću. Rekla sam vam da Elmati nose svo znanje univerzuma. Dobro i loše jednako nalazi se u njihovome pamčenju. Kritična masa je delo zla na tom nivou, kada Elmati ne private signal već hoče da osvajaju. Pošto su oni samo jedna vrsta, delić svega, ostali Elmati im ne dozvoljavaju da ih pojedu te se oni sami jedu izmedju sebe da bi opstali. Takva borba se void i danas čak i izmedju ljudi koji su još nesvesna biča pa smatraju pojedini da su bolji nego drugi. Jači nikada ne preovlada već samo pametniji, onaj koji prihvati signal. Nije isto, ali isto funkcioniše na svim nivoima kojima još ne znam broj. Izračunaću obečavam. Još nešto da vam pokušam objasniti. Sve je to znanje koje vodi napred. Kada čovek postane svesno biće on tek tada može da pamćenjem za budučnost upravlja. Recimo, svaka odluka ili postupak koji donesemo ostaje u pamčenju Eluma kao jedina mogučnost za sledeći ciklus. U sledećem može da se odluči drugaćije pa ta odluka ide kao pamčenje u sledeći. Tako se pravi pomak za budučnost. Budučnost se gradi na svim nivoima, ”

Izašla sam napolje da zemlju gledam iz druge dimenzije.Čudesno je kako se planeta formira. Čitave prešume nestanu na mestima gde se zemlja otvori i prevrne poklapajući velike površine, pripremajući tako rezerve energije za budučnost. Menja se raspored kopna i mora, zemlja pulsira. Priroda u još većoj raskoši ponovo izbija iz zemlje, reaste. Životinjski svet se menja i postaje sve veći jer teži ka kritičnoj masi, hoće da vlada zemljom. Masa koje će se razgraditi i pojaviti u velikom broju drugačijih oblika. Nameru je osujetila planeta zla jer Mars i životinjski svet Zemlje je nastradao. Sda je linija života usmerena samo ka zemlji i obavija je. Zaledjena zemlja se otapa i daje je bezbroj signala za početak novoga života.Vrste su se obnovile i razvile, sve je spremno za dolazak čoveka. Dogadjaj koji se odigrao u trenu jer naša zemlja nije prva i na nju je čovek prenet.

“ Hočeš li mi pojasniti ovaj deo ne razumem ga, kako se stvaraju drugačiji oblici.” pitala me je Nena

“ Zemlja je živa. Svaki Elmat nosi znanje koje je programirano da se ukljući kada dobije signal. Tako veliki broj čelija jednoga organizma, koji ispuni svoj zadatak da živi i prikupi znanje vezano za svoj život vraća se zemlji. Smrt je proces kada se razdvajaju Elumi i Elamti. Elumi se vračaju u drugu dimenziju i nose informaciju a Elmati se vračaju zemlji gde posluže kao hrana organizmima koji se neprekidno stvaraju. Formirani nizovi se neprekidno nadogradjuju i menjaju, jedan elmat ako se doda nizu promeni dalji tok i razvoj nastalog novog organizma Pridruži se već nastalom organizmu i promeniti njegovu gensku osnovu. Tako se dobijaju nove vrste. Kada organizam umre on vrati se zemlji i raspada ne elmate od kojih je i sačinjem, samo dok je živ elumi ih drže na okupu. Dolaskom novoga eluma elmati se vraćaju životu u vidu nekoga drugog oblika kojem su se priključili. Ne znam je si li me razumela, to je toliko veliko. “

“ Nisam, moraču da razmislim o tome kasnije”. Odgovorila je Nena te smo nastavile dalje da gledamo sliku

Tada zemlja je idealna za život u njoj ništa zlo nema. Zemlja je rajska bašta. Tada, sastav atmosvere i mali broj misli čoveka, uglavnom sve radi po instiktu, daju za rezultat da verme života jednog čoveka treje duže.

“ Stani ovo me zanima, kako bi mogli da dostignemo da život bude duži “ dužina života zanima Vesnu “ Ispričaću vam radije sliku neuspeloga pokušaja koju sam davno videla i koja mi je tek sada postala sasvim jasna. Sa znanjem da može uticati na dužinu života ljudi su napravili svemirski brod “leteću baštu”. Potpuno je sve automatizovano, nemaju o čemu da razmišljaju već samo da uzimaju sve što je potrebno za odrzavanje života. Brod je prava bašta i u skladu je sa brojem ljudi koji u njoj borave. Održava se sastav atmosvere. Znanje da sastav atmosvere i život bez razmišljanja čine vek čoveka dugim, tako da sedamdeset sedam godina traje sedamstotina sedamdeset. Put im je beskrajno dosadan, počinju da preduzimaju aktivnosti da bi se zabavili i put prekratili, ubrzavaju razmišljanje i vek skraćuju, tako da na odredište stigne brod bez ljudi, nosi samo njihove zarobljene Elume koji se oslobode tek prilaskom planeti koja ima liniju života. Tako je u početku bilo i na Zemlji.

“Zašto kažeš da tada u njoj ničega zlog nema, zar zemlja može biti zla”. Pitala je Nena

“Dobićes odgovor ako pogledaš celu sliku”. Činom radjanja deteta za poćinje briga za potomstvo i životni vek čoveka se vremenski skraćuje. Broj ljudi se povećava koji svojim delovanjem menjaju sastav atmosvere. Ubrzava se sve kao i vreme potrebno za obnovu energije Eluma. Ljudi živeći život uče jer, zemlja im daje znanje i tako vraća ono što je njoj dato, a čovek koji je radoznalo po njemu čeprka pokušavajući da shvati.

Prve Elumi koji svesnost nose, kada na zemlju krenu su praznai. Prva generacija ljudi nema maštu, suočena je sa prirodom i boji je se. Smrt prvoga čoveka na zemlji, odonosi prvu informaciju, Dolazak Eluma sa povećanjem broja ljudi se ubrzava, na zemlji novorodjeni počinju da bivaju maštoviti. Prvi Elum , prve generacije, kada se vrati, dolazi isti iz druge generacije, tako redom broj generacija se povećava koje idu na zemlju. Prva generacija je najnaprednija jer je akomulirala najviše znanja i ona je nosilac promena. Tako se odvija dolazak kada se gleda jednostavno princip, medjutim dolaze i zaostali od generacija sa Marsa, dolaze sedamstotina koji nose znanje i napredak od Boga, dolaze vanzemaljci prvo njih deset hiljada, zatim oni koji padnu tunelima iz budućnosti. Sve se prepiliće i donosi napredak koji vodi čovek da ispuni svoju svrhu i postane mozak zemlje. Do sada čovek ipunjava samo savoju svrhu da obnavlja energiju života drugoga nivoa koji još nije vladar zemlje. Jer na Zemlji čovekom vlad mali opak treći nivo Eluma, koi void ka samounistenju. Izmislili su tržisnu ekonomiju koja je gora od svih ratova koje su vodili, njome uništavaju planetu.Kako se žestoko Zemlja bori za opstanak, svom silinom klimatskih promena, nepogodama, zagrevanjem, pokušava da nam kaže da se zaustavimo. Sprema odgovore na svaku odluku koju donesemo. Neumorno kombinuje prvo ljude da se svi razlikuju po osobinama, izgledu, ukusima, mestima boravka. Zemlja priprema opstanak u svakoj varijanti. Na primer: Vegetarijanci su prilagodjeni ishrani kada ne bude bilo životinjskoga sveta. Pušaći se spremaju na život sa manjkom kisoonika. Alkoholičari da mogu preživeti povečan procenat alkohola u vazduhu, neprekidne raznolikosti su spreman odgovor na svaku buduču situaciju. Nista se ne dešava slučajno, sve ima svrhu u budučnosti kao odgovor na delovanje čoveka.

“ Mene ovaj deo podseća na priče o svetim životinjama. Uvek kada se pomenu u nekoj priči ja sam imala u mislima sliku kako če doći vreme kada će one odigrati važnu ulogu za opstanak čoveka” . rekla je nena

“ Jeste, to je delić znanja koji je ostavljen ljudima kao pomoć kada je došlo deset hiljada ljudi sa Zemlje zapad. Krava će ljudima Indije omogućiti da prežive posle pošasti koju će izazvati požari. Zemlja će ostati gola. Ovo spaljivanje svega na delu zemlje dogodiće se kao posledica napada iz svemira. Ljudi koji su se spasili i naravno vodili krave sa sobom, živeće na poljanama trave bez ijednoga drveta. Živeće od pirinća, malo povrća i mleka. Kuvaće na osušenom izmetu krava. Svako drvce koje proviri iz zemlje prenosiće na prostor koji mogu da čuvaju, generacije će oporavljati šume.” Nastavile samo dalje da gledamo sliku.

Postoji odgovor i na moguće samouništenje ljudske rase. Planeta skladisti čelije čoveka, ostaju zamrznuti uzorci živoga sveta kao I planinari u planinama gde vlada večiti led, opstaće i ako dodje ponovo ledeno doba, ustaće preciznim otapanjem. Svet životinja takodje nosi poruku da mogu postati ljudi ptice ili ljudi ribe. Instikti ih voda na mesto nastajanja i promene gena. Uporno idu na mesto odredjeno za obnavljanje potomstva, mesto ucrtano u njihovom pamcenju. Tačke na zemlji gde se takvi prosesi odvijaju traba čuvati i zabeleziti.

“ Priroda ima odgovor na svako naše delovanje i modifikuje nas u skladu sa njim.” Smejala se Nena svojim mislima koje su tačne, zna a i ne zana da zna.

Zemlja sazdana od znanja, sunčev sistem, galaksije, sav kosmos, svaka čestica zna šta da radi. Zemlja je živa i kamen je živ, sav kosmos je jedan živ organizam. Nemojte da se pitate da li na nekoj planeti, mesecu ili zvezdi ima života, ima, da ga nema ne bi ni postojala. Neprestano mi lebdi slika, ne mogu da prestanem u nju da gledam: podeliš svoju misao na dva dela, jednom oduzmeš brzinu i materijalizuješ ga, drugi deo je energija koja sve pokrene i nastane život u dve dimenzije koje su zajedno, sve sazdano od znanje koje kruži iz jedne dimenzije u drugu i život obnavlja. Svaka čestica materije ima svoju u drugoj dimenziji koja joj život daje. Sunčev sistem je tek jedan formirani delić čelije sa koje linijam života ka centru teku infornacije elumima i odredjuju tok dogadjaja.

“Vera, hoćes da kažeš da je život iluzija, da smo samo zamisao”. Pitala je Vesna iznenadjena ovakvom idejom

“ Može se tako reći ali nije tačno jer to je nastanak, stvaranje. Nastanak koji omogučava da se život obnavlja i traje. Zamisao koja postaje stvarnost i pruža neslućene mogučnost, svaka zamisao može da se ostvari. Elumi mogu da komuniciraju a elmati će ih poslušati. Naš svet je svet usaglašenih čula koja nam odrdjuju šta možemo da vidimo, čujemo i osetimo. Gledala sam zemlju i drugačijim očima izgleda kao lopta obavijena izmaglicom kroz koju lelujaju, jedva se naziru ljudi. Priroda i gradovi se naziru kao prozirni oblici u izmaglici.

“ Šta se postiže komunikacijom medju elimima, kako to izgleda.” Radoznala je i dalje Vesna.

“To je budućnost neslučenih mogučnosti. Fizika i metafizika, hemija i alhemija, deluju zajedno. Kada čuješ neku priču da su dolazili vanzemaljci kroz zidove, to je komunikacija izmedju eluma. Tvorevina svog znanja samo znanjem otvara sva vrata. Atomu možeš reći da promeni svojstva. Sva čuda i sve tajne zasnovane su na znanju da se sa elumima može komunicirati”

“ Moze li čovek da materijalizuje svoju zamisao i da je pokrene”.

“Ludi stalno to rade ali u drugačijim okvirima, koriste znanje koje im je dato, za sada samo jednu stranu posmatraju ne uključuju drugu, koja je svakako i bez njihovoga znanja ukljućena, jedino je primećuju kada je u pitanju gravitacija. Medjutim samo je Davo uptrebio moč materijalizacije zamisli kaja je prikazana u obliku novca ili blaga. Zamisao kojom vlada svetom i koja je postala naša stvarnost da se bez novca ne može živeti. Medjutim to je opet u okvirima datoga znanja jer suština je da može da se živi bez novca. Moć nije stvarna ako sredstvo moći može da se promeni. Kada ljudi počnu da upotrebljavaju i drugi deo znanja tada niko i ništa neće moći njima da vlada. Vodiće se bitke za znanje i znanjem. Priče iz legendi naroda počeće da budu stvarne. Idemo dalje.”

Zemlja živi. Prolaze milenijumi jer zemlja se menja brzinom u skladu sa svojim trajanjem, nama izgleda lagano pa promene ne primećujemo. Formirani virusi primaju signale, snimaju svaku promenu, napadaju biljke životinje i ljude, pamte, pa se zemlji vraćaju i odredjuju pravac svoje evolucije. Zemlja uvek ima rezervni plan za stvaranje svesnoga života. Tu sam ugledala i virus Side kako snima imuni sistem čoveka. Dok mu je sve poznato miruje, ako naleti na nepoznato počne da kombinuje i traži rešenje, jede i razmložava se. Ako naleti na srodan virus koji takodje snima, napada, delove imunoga sistema sa njime se spoji i postane drugačiji organizam koji promeni svojstva. Tu leži kljuć za borbu sa njime, treba mu dodati virus njegove karakteristike da se ujedini i prestane biti smrtonosan za ljude, kada postane veći lakše ga je ubiti. Videla sam ga i u buducnosti kada nauči da se zaustavi i ne ubija nosioca, već da se jedinice spoje u organizam koji nastavi da živi kao parazit u čoveku, preuzme funkciju imunoga sistema i upravlja životom čoveka. Skup virusa koji napadaju odredjeni organ, čeliju, mogu u odredjenim uslovima da isto formiraju i preuzmu funkcije.

“ Misliš da se tako može napraviti vakcina za njega, da se u stvari napravi vakcina druge vrste koja je sa njime konpaktibilna”. Pitala je Vesna

“ Da. To se dešavalo u prošlosti kada je čovečanstvo stradalo od epidemija, priroda sama doda virus koji epidemiju zaustavi. Virus Side će takodje da se zaustavi kada skupi potrebne informacije. Medjutim takav razvoj nije svrha, protiv viruse se treba boriti jer oni hoče da ovladaju telom, da se bez njih ne može živeti i da postanu smisao života Oni se usavršavaju. Čovek bi morao koristiti pamet kaja mu je data, a koja je vezana predrasudama pa se ne koristi. Svako telo zaraženo virusom kada umre ne treba vračati zemlji, već spaliti. Mogućnosti kako se sa telom može postupati date su kroz religije, koje su mogućnost pretvorile u obred pa samim tim znanje nema nikakvu vrednost jer se ne primenjuje na sve. Vatra je moćno oružje za borbu sa virusima, naravno mislim dugoročno. Ako ga ne bi vraćali zemlji Elumi bi ga izbrisali njihov dalji rzvoj iz pamćenja za budućnost. Ispričaću vam kao dodatak slike sa Zena koje sam videla. Hočete”

“ Naravno da hočemo, drugoga posla nemamo, kiša ne prestaje da pada”. Složila se Vesna a Nena je samo klimnula glavom.

Prvo čemu sam se čudila bilo je da se svo stanovništvo bavi poljoprivredom dva sata dnevno. Kasnije sam videla da oni to rade da ne bi koristili nikakve hemikalije da jednostavno na taj način neguju svoje telo, sobom se bave. Odveli su me da pogledam i njihovu riznicu. Začudila sam se kada sam videla pustinju a pesak se sijao jer je bio zlato. Objasnili su mi da su sve pretvorili u zlato da vreme na njega ne utiče. Kada im je potreban neki od elemenata za normalan nastavak života oni zlato pretvore u njega. Tako obezbedjuju dug vek planete i života. A bolnica sa providnim zidovima je riznica znanja. Oni su sve elmate koji čine gen razdvojili i održavaju ih u životu. Ako telu nešto nedostaje oni dodaju potreban elmat koji grešku ispravi. Zamislite tek njihovu bazu podataka u kojoj drže sliku gena svega živog na planeti. Sposobni su da svaku sliku naprave, Na taj način održavaju ravnotežu medju vrstama. Od samoga početka njihov put je bio put znanja i ovladavanja njime. Oni su najnaprednija civilizacija u kosmosu.

“ Znaš li da ja tek sada shvatam, kada si dala poredjenje, zašto si ti toliko protiv tržišne ekonomije. Mi smo u stvari njome uništili budučnost. Sve smo posekli,uništili, mora i reke zatroveli, da bi na bilo čemu zaradili neki dinar a da predhodno nismo ništa upoznali i ispitali. Ostačemo u neznanju jer smo propustili važne časove za učenje.” Uozbiljila se Nena

“ Posledice tržisne ekonomije mogu da budu pogubne. Planeta zla može, ako bude imala dovoljno svoje energije, da zauzme takav položaj da nam pomrači sunce i sve nas zaledi. A mi koji smo sve energente potrošili za pare, nećemo imati čime da se branimo od hladnoče. Sve pare da založimo ne bi nas grejale jedan dan, toliko su bezvredne za opstanak života. Zato nas čekaju novi vekovi kada će mo cenu stvarno plačati, kada naša nekada pitoma planeta postane zubata, kada otrovana počne da stvara demone, kada shvatimo da smo joj promenili namenu, biće kasno.”.

“ Svet demona je uvek u legendama vezan za podzemlje. Kako nastaju.” Zainteresovala se Vesna

“ Sve smo učinili i činićemo da do toga dodje. Zemlja će promeniti strukturu, probajte da zamislite kolika je količina hemikalija putem voda njoj vračenja, koliko je štetnih materija u zemlju zakopano da se sakrije. Naj više se menja priroda primenom hemije u poljoprivredi da bi se uvećali prinosi i da bi što manje ljudi bilo zaposleno. Cena diktira sve veću upotrebu hemije. Druga velika stavka je naše poimanje higijene, upotreba kiselina i ko zna čega sve, da bi se dobio utisak površinske čistoće. Sva te hemikalije odlaze zemlji i menjaju joj strukturu, signal su Elmatima da stvaraju nizove otporne na hemikalije. Proizvod ovakvoga delovanja je radjanje organizama koji u sebi imaju otrove. Tako če more početi da gricka ljude, priroda da žari i uzima živote. Radjače se i modifikovani ljudi.

“ Kako bi mogli da se borimo protiv bakterija da nije hemije. Insekti, komarci bi nas pojeli”. Branila je Vesna svoj oiljeni proizvod, kučnu higijenu.

“ Na Zenu bi ptice tamanile komarce, kod nas ne mogu jer smo ih ubili. Higijena se može najbolje održavati vodom, protiv bakterija i virusa boriti se parom. Voda se zemlji vrati čista kao što je i bila a organizmi mrtvi udju u sastav zemlje da služe za hranu biljkama. Voda u svim svojim oblicima je čudesna tečnost.

“ Jeste, napravili su paročistač koji je toliko skup da niko normalan ne može da ga kupi. Hemija je mnogo jeftinija i lakša za rukovanje” složila se Vesna

“ To sam pokušala pričom objasniti da nesvesno svi učestvujemo u stradanju zemlje jer nam cena diktira šta če mo raditi i koja sredstva trošiti. Posledice vladavine zla osećaćemo sledečih milion godina, koje su dan odluke. Gledala sam segmente naše budučnosti nakon stradanja, ali o tome ne bih sada pričala, veliko je. Mogu vam samo reći da nikada više nećemo biti, kao sada, svi u službi zla.Borićemo se novim znanjem, jer borba dobra i zla je večna.”

“ Prestala je kiša da pada, hajde da založimo vatru i zagrejemo pasulj.” Rekla je Nena i izašla napole u sumrak. Dan je otišao u nepovrat.

Rastrčale smo se poljanom namestile sto i stolice, vatru smo naložile. Okupana poljana je svetlucala kao i rečica. Voda i vatra su čaroban spoj razmišljala sam.

“ Šta mislite da sutra podjemo kući, vreme se pokvarilo a da sedimo u šatoru ceo dan, nema nekoga smisla”. Predložila je Vesna

Složile smo se sa njom a ostatak noči bez zvezda provele praveći plan za povratak.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0084 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "X - Zemlja" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške