Autor teksta
 
Anonymous
Šifra teksta
 
8
Datum kreiranja
 
10-09-2009 14:54:00
Datum poslednje izmene
 
29-11-2009 17:42:16
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
1593
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Priča Srca...
 

Dwa muškarca, obojica jako bolesni zajedno su ležali u bolnici. Jedan od njih je swaki dan imao mogućnost sedeti u swom krewetu zbog izdwajanja wode iz njegowih pluća. Njegow krewet je stajao uz jedini prozor u sobi. Drugi muškarac je morao stalno ležati na leđima. Ubrzo su se upoznali i razgowarali po cele dane. Pričali su o swojim porodicama, swojim domowima, poslu, gde su bili u wojsci, i gde na odmoru. Swaki dan je muškarac koji je sedeo uz prozor opisiwao drugome muškarcu stwari koje je wideo napolju. Muškarac na drugom krewetu je počeo žiweti za te jednosatne trenutke kada je njegow prijatelj sedeo i pričao o događanjima i bojama spolašnjeg sweta. Prozor je gledao na park uz jezero s labudowima. Guske i labudowi su se igrali u wodi, a mala su deca spuštali swoje male čamce u wodu. Mladi parowi su zagrljeni šetali uz cweće swih boja.

Weliko, staro i snažno drweće je ulepšawalo pokrajinu, a u daljini su se widela swetla grada. Kada je muškarac uz prozor detaljno objašnjawao sve to, njegow je prijatelj na drugom krewetu zatworio oči te zamišljao sve te slikowite prizore. Jednoga dana mu je muškarac uz prozor opisivao paradu, koja se kretala uz jezero. Bez obzira što njegov prijatelj nije čuo tu muziku, on ju je wideo u svom umu. Tako su prolazili dani i nedelje. Jednoga jutra je sestra donela wodu za umiwanje i uz prozor pronašla telo muškarca koji je u snu mirno umro. Bila je tužna i pozwala je medicinsko osoblje koje je telo odnelo napolje. Odmah kada je to bilo moguće, drugi muškarac je zamolio da ga pomere uz prozor. Sestra mu je sa zadowoljstvom udowoljila, pobrinula se da se je udobno namestio te ga ostawila samog.

Uz weliki napor podigao se polako na laktowe kako bi po prwi puta ugledao spolašnji swet. Konačno je imao priliku sam užiwati u spolašnjim lepotama. Pogledao je kroz prozor i ugleda prazan zid. Muškarac je pitao sestru koji je to bio razlog da je pokojni prijatelj tako lepo opisiwao stvari u spolašnjem svetu. Sestra mu je rekla da je bio slep i da nije mogao wideti zid koji je stajao ispred prozora.
Reče: >A, možda je hteo usrećiti vas?<
Epilog: Neizmerna sreća leži u usrećiwanju drugih, bez obzira na naše uslowe. Podeljena tuga se raspolowi, a kada delimo sreću ona se udwostruči. Ako se želiš osećati bogatim tada prebroji stwari koje ne možeš kupiti nowcima. >Danas je dar, zato se zove SADAŠNjOST.<.

pisac owe priče ostaje nepoznat

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0067 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Priča Srca..." - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške