Iluzije i Božansko viđenje - Poglavlje 1.
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
IiBv01
Datum kreiranja
 
16-02-2009 17:20:47
Datum poslednje izmene
 
16-02-2009 17:37:13
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
3801
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Uvod
 

1) Materijalni svet i sve manifestacije materijalnog sveta predstavljaju iluzije, kao najniži vid postojanja, koje su osuđene na propadanje, za razliku od Realnih, Viših svetova koji su večni.

2) Svet guste materije izobličuje sve što iz Viših svetova uđe u njega, i ideje, i svest. Sa našim silaskom u svet materije, sa rođenjem, „zavesa“ prekriva našu svest, zaboravljamo i sve svoje prethodne živote i svetove iz kojih smo sišli u ovaj svet.

3) Pre rođenja imali smo jasne predstave o realnom i iluzornom, uranjanjem u materiju – te predstave se deformišu, I OVDE SVE IZGLEDA DRUGAČIJE NEGO ŠTO REALNO, REALNO U VIŠEM SMISLU, JESTE, tj. mi ovde iluzorni svet doživljavamo kao realni i jedino mogući.

4) Kada se već tako formira naša svest o tobožnjoj realnosti ovog iluzornog sveta – celokupno naše iskustvo podržava takvu predstavu, ne samo naše lično životno iskustvo, već i iskustvo čovečanstva, sa svim naučnim znanjima. Podržavaju i učvršćuju našu predstavu o ovom fizičkom, materijalnom svetu, kao o jedino postojećem, jedino mogućem i najrealnijem.

5) I to je tačka krajnje udaljenosti od Boga, naravno, u svesti ljudi. Započinjanje obratnog procesa, u kojem smo svedoci i akteri, izuzetno je teško. Treba se otvoriti za prijem Božanske Mudrosti i pomoću nje U SVOJOJ SVESTI sve postupno postavljati na svoje pravo mesto. I treba u tome pomoći drugima.

6) Kako svesti drugih, u kojoj su teške vibracije materijalnog sveta učvrstile sve pogrešne predstave, u vezi sa svim aspektima odnosa Realno-iluzorno, dokazati šta je šta u ovom svetu?

7) Za one koji ne slede impulse u sebi, za otvaranje svesti ka novoj logici i novoj percepciji celokupne svarnosti u kojoj živimo – PATNJA će biti učitelj, jer patnja znači karmičko rasterećivanje, karmičko rasterećivanje znači postupno uklanjanje „prljavštine“ sa stakla njihove svesti, kako se karmička prljavština uklanja, tako i oni polako počinju da se bude i počinju da se otvaraju za jasnije sagledavanje.

8) Beskrajna je raznolikost iluzija i nijansi iluzija u svesti svakog čoveka. Što znači da ne mora svako da svaku ovde u knjizi opisanu iluziju prepozna kao svoju, ili uopšte da je prepozna kao iluziju.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0037 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Uvod" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške