Iluzije i Božansko viđenje - Poglavlje 3.
 
Autor teksta
 
plavizrak
Šifra teksta
 
IiBv04
Datum kreiranja
 
18-02-2009 20:58:39
Datum poslednje izmene
 
30-09-2021 11:33:50
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
3873
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
Vrhunski ciljevi u ovozemaljskoj školi postojanja
 

13.

Iluzija

Čovekova smrt: a) u ateističkoj varijanti - potpuni je, konačni kraj čovekovog postojanja, i njegovog tela, i njegovog duha ili svesti; b) u varijanti mnogih religija - nakon čovekove smrti njegova duša, na osnovu ovozemaljskih zasluga, koje zavise od poštovanja religioznih načela, odlazi u razne varijante pakla, raja ili čistilišta, i tamo večno boravi.

Božansko viđenje

Nakon smrti, čovekova niža tela, dakle - duša ili neki vid svesti, odlaze u Više svetove, radi proučavanja završenog života i radi pripreme za novo utelovljenje, ukoliko još ima karmička opterećenja, a ako ih više nema, uključuje se u svetlosne hijerarhije u Višim svetovima. smrtovnice

* * *

14.

Iluzija

Završavanje škola i profesionalno osposobljavanje, formiranje porodice, eventualno napredovanje u karijeri, stvoreni dobri materijalni uslovi za život, po mogućstvu - putovanja i redovna letovanja, dosta sitnih životnih zadovoljstava i druženja sa prijateljima, za vernike - uključenost u religiozne ceremonije, itd. - donose čoveku ispunjenje i daju smisao njegovom ovozemaljskom životu, čine da oseća skoro 100% ostvarenim svoj život.

Božansko viđenje

Karmičko čišćenje, duhovni razvoj i izdizanje svesti na najviši nivo koji pojedinac u tekućem utelovljenju može postići, kao i služenje svemu što je Bog stvorio - vrhunski su ciljevi koji se u školi ovozemaljskog postojanja mogu postići. Sve ostalo u životu - podređeno je ovim ciljevima ili služi ostvarenju ovih ciljeva.

* * *

15.

Iluzija

Oni koji su se posvetili duhovnosti usvajaju ideje iz te oblasti i imaju svoje ambicije u toj oblasti. Ta, takva interesovanja ne moraju da imaju svi, niti svi moraju da usvajaju ideje iz ove oblasti, svako može da se zadrži u okviru svojih drugih interesovanja.

Božansko viđenje

Svako ima i imaće svoja posebna životna i profesionalna interesovanja i ambicije, ali će Božansku Mudrost, pre ili kasnije, u ovom ili u nekom od sledećih života, morati da usvoje svi koji se opredele za evoluciju svoje duše. Jer to znači usvajanje i poznavanje zakona funkcionisanja vaseljene u kojoj postojimo.

* * *

16.

Iluzija

Televizija je nezaobilazni faktor današnjice, izvor zabave, razonode i saznavanja, odlično ispunjava slobodno vreme savremenog čoveka. Ogroman broj ljudi bi bez televizije osetio takoreći nepodnošljivu prazninu u životu.

Božansko viđenje

Kao dvostruka iluzija, iluzija u svetu iluzija, televizija samo snižava vibracije čoveka, puni njegov um i svest informacionim šljamom. Što dalje odmiče na duhovnom putu - čovek spontano sve teže podnosi gledanje televizije, na kraju je se i (skoro) sasvim odriče.

* * *

17.

Iluzija

"Prvu ljubav" u mladalačkom dobu probudi osoba koju doživimo kao idealnu.

Božansko viđenje

"Prva ljubav" se javlja u periodu privremenog blagog buđenja sećanja na Božansku Ljubav, koju imamo u sebi, ali je blokirana karmičkim opterećenjima. Konkretna osoba je samo "inicijalna kapisla" za privremeno buđenje tih naših sećanja, a ta osoba nikako nije pravi uzročnik tog osećanja. Da se radilo o iluziji - možemo videti kada tu istu osobu sretnemo nakon više godina...

* * *

18.

Iluzija

Zemljotresi, poplave, veliki požari, tajfuni, itd. - refleksi su spontanih prirodnih dešavanja, eventualno su neki od njih uzrokovani narušenom ekološkom ravnotežom.

Božansko viđenje

Svi vidovi kataklizmi i nesreća većih razmera - uzrokovani su velikim oblacima negativne energije, koje čovečanstvo neoprekidno stvara, a koji su u energetskom pražnjenju sa povišenim vibracijama planete Zemlje.

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0033 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "Vrhunski ciljevi u ovozemaljskoj školi postojanja" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške