PROROČANSTVA - Poglavlje III
 
Autor teksta
 
Vesna
Šifra teksta
 
prorok3
Datum kreiranja
 
26-08-2008 22:04:19
Datum poslednje izmene
 
01-10-2021 14:48:16
Status teksta
 
JAVNI TEKST
Pregledano puta
 
8734
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
IMA NEKA TAJNA VEZA
 

Novi svetski poredak na delu

Da li je sve ovo baš moralo da se desi i zašto - sigurno ste postavili ovakvo pitanje i sebi i drugima mnogo puta, a poslednjih dana naročito. Događaji koji usmeravaju politička dešavanja u svetu, nastanak ili nestanak nekih država, u kranjem ishodu uvek se »obiju o leđa« narodu, i u najvećoj meri upropaste život jednoj, ili čak više generacija. To je zbog upliva Meseca u mundanoj astrologiji koji, kao najbrže telo u Zodijaku, prima najviše uticaja od ostalih tela, bilo da su to planete ili fiksne zvezde. Dakle pojedinac, a samim tim i narod, ništa se ne pita, samo trpi. Ko se onda pita? Od nastanka pisane istorije, tj. klasnog društva, uvek je uočljivo prisutan uticaj moćnih i bogatih. Oni deluju javno, naravno, ali pravu moć ostvaruju kroz tajna društva. Da sada ne nabrajam njihova imena, dovoljno je reći da svi prevashodno služe jednom istom cilju i jednom interesnom centru, iako se ponekad sukobljavaju na nižim nivoima. Njihov zajednički moto je vrlo poznat - Novi svetski poredak, termin koji se, nimalo slučajno, vezuje za U.S.A.

PROVIĐENJE POMAŽE Od 1990. godine pa naovamo, taj termin se na našim prostorima čuje bar jednom dnevno. Razni „stručnjaci“ plašili su nas tim baukom, a u stvari su i oni najčešće sledbenici organizacija koje sprovode ovakvo uređenje sveta. Novi svetski poredak je izraz koji je koristila iluministička masonerija da bi označila dolazeću svetsku vladu (još od Vajshauptovog vremena). Jedan od tajnih simbola iluminističkih masona koji prenosi ovu poruku nalazi se na poleđini novčanice od jednog dolara štampane tokom vlade Franklina Delanoa Ruzvelta. On je i sam bio mason trideset i trećeg stepena i blizak Savetu za inostrane odnose. Ovaj masonski simbol sastoji se od piramide sa svevidećim okom Ozirisa iznad nje. Ispod piramide je napisano NOVUS ORDO SECLORUM, što na latinskom znači Novi poredak veka odnosno Novi svetski poredak. Reči „Annuit Coeptis“ („Proviđenje pomaže“) i oko proviđenja, nad piramidom, odnose se na očekivanu pomoć proviđenja kolonistima u stvaranju nove zemlje, odnosno na okultni kod, ili vrlo dobru (zlo)upotrebu astrologije kao alata.smrtovnice

NOVI TREĆI RAJH Ovaj simbol je postao zvanično naličje velikog pečata SAD 1782. g. Naličje pečata, iako nije bilo nikakva tajna, ostalo je punih 150 godina nepoznato američkom narodu (sve dok nije štampano na novčanici od jednog dolara, koju je izdala Banka saveznih rezervi po svome osnivanju). U vreme kada je pečat pravljen Novi svetski poredak je bio u ranom stadijumu razvoja i još nedovršen. Veliki državni pečat SAD, osmišljen je i usvojen na Kontinentalnom kongresu 1776, kada i čuvena Deklaracija o nezavisnosti. Njegovi često pominjani simboli - svevideće oko, nedovršena piramida, latinske izreke, orao koji drži strele i maslinovu grančicu i broj 13 - gotovo od samog početka su bili predmet raznih tumačenja, pa i teorija zavere. Najčešće su: da je simbolika pečata okultna, da on sadrži satanističke, odnosno paganske simbole koji treba da obezbede univerzalni Novi svetski poredak u kome će planetom vladati jedna svemoćna vlada; i da ponavljanje broja 13 – broj stepenika na piramidi, zvezda nad orlom - ukazuju na moć 13 američkih porodica. Ovo nije prvi put da se okultizam meša sa politikom; treba se setiti Hitlera i Trećeg rajha, države ustrojene na principima okultizma i crne magije. Astrologija, kao deo tajnih, dakle okultnih, nauka vrlo je primenjiva u planiranju svetskih događaja. Izborom vremena dešavanja, stvaraju se mundani, svetski astrološki kodovi na osnovu kojih se upravlja kasnijim događajima i osmišljava istorija sveta.

ŽIGOSANI Formiranje S.A.D. je učinjeno od strane izuzetno sposobnih masona visokog ranga koji se nazivaju Iluminati, osvetljivači, ili oni koji imaju pravo da unesu svetlost, odnosno kreiraju neku novu tvorevinu, počevši od masonske lože pa do države. U našoj novijoj istoriji Josip Broz je najbolji primer masona veoma visokog ranga, pripadnika lože „Libertas“, što u prevodu znači sloboda, i jedan od retkih koji je imao dozvolu i blagoslov da formira svoju privatnu državu. Sličnu dozvolu, možda bolje reći nalog, imali su i potpisnici deklaracije o nezavisnosti američkog kongresa, među kojima su bili najistaknutiji masoni, „slobodni zidari“ tog vremena. Gorepomenuti naziv iluminata jeste tačka hijerarhije upravljanja svetom. Tomas Džeferson, Džon Adams Bendžamin Frenklin, Džon Henkok, najeksponiraniji su u celoj grupi od 56 potpisnika. Ovome su prethodile obimne pripreme koje su uključivale i vladu u senci, formiranje „kontinentalnog kongresa“ i obimnu kampanju. Kongres je imao svoje elitističko upravljačko telo, tzv. „Komitet petorice“. Interesantna je veza ove organizacije sa belom zvezdom petokrakom koja je jedan od simbola SAD. Prilikom formiranja SAD, bitan doprinos dala je Francuska, koju ne treba zaboraviti kao kolevku templarsko-masonske ideje, i zemlju koja takođe ima jak okultni kod, o čemu ćemo govoriti nekom drugom prilikom. Pečat je oduvek imao svog „čuvara“, tačnije osobu zaduženu za sprovođenje politike koju on simbolizuje. Američki državni sekretar Kondoliza Rajs, u svojstvu je 66. i aktuelnog čuvara velikog pečata SAD. Ona je svojom funkcijom direktno zadužena da sprovodi politiku Novog svetskog poretka, što upravo odlično osećamo na našoj koži, jer je među prvima priznala fantomsku narko državu na teritoriji Kosova i Metohije.

SIMBOLI MOĆI Moćne grupacije koje upravljaju svetom jasno nam se obraćaju, stavljajući vizuelno-logički prikaz na sve što čine. U drevnoj Kini se znalo: jedna slika vredi više od deset hiljada reči. Vredi i utiče na ono što simbolizuje. Oni koji su upućeni u upravljanje događajima pomoću simbola lako shvataju ovu poruku. Manipulacija bojama i oblicima, simbolikom predmeta i životinja, usklađena sa horoskopom početka, daje vrlo jasnu sliku kako će se stvari odvijati i kakav će ishod nečega biti. Princip upravljanja svetom zasniva se na građenju. Geometrijske proporcije primenjive na Zemlji jesu planetarni odnosi preslikani sa neba. Svako ko se bavi, ili je iole zainteresovan za astrologiju, zna da se na odnosima planeta grade pozitivne ili negativne energije koje direktno utiču na dešavanja. Dovoljno je baciti oko na horoskop SAD i videti Saturna u Vagi, u njegovoj najjačoj poziciji gde predstavlja sudiju, i shvatiti da će njihova vlada neosnovano suditi, i samo po svom sudu deliti neku novu pravdu. Kako je znak Vage vezan za javnost i diplomatiju, a Saturn je beskompromisna planeta, tako će oni nametati svoju volju drugima. To se u simbolici pečata vidi kroz orla (Saturn) koji drži strele (Mars - rat) i maslinovu grančicu (mir) u svojim kandžama, raširenih krila (po svojoj volji), sa zvezdama u oblaku iznad glave (u skladu sa okultnim uticajem). To je velika razlika u odnosu na naš simbol orla, kome su krila sabijena (nemogućnost ekspanzije i napretka) i koji je stavljen ispod prevelike krune (strani uticaj). Piramida predstavlja strukturu vlasti, gde je odvojeni deo sa svevidećim okom zapravo elita koja upravlja čvrstom hijerarhijom. Pogledajte šemu organizacije nekih preduzeća i sve će vam biti jasno. Svevideće oko ima još jednu simboliku, a to je da vidi i prošlost i sadašnjost i budućnost i time prezentuje moć elite da upravlja budućim događajima, na osnovu temelja postavljenih u prošlosti i iskorišćenja postojećeg trenutka. Broj trinaest ne treba previše objašnjavati, samo naglasiti da je veoma bitan u masonsko-templarskoj ikonografiji zbog stradanja templara 13. oktobra 1307. Interesantna je »slučajnost« da je 13. oktobra 1884. londonska četvrt Grinič ustanovljena kao univerzalan, nulti meridijan, od kog se računaju geografske dužine i vremenske zone na Zemlji. A još interesantnija je odluka vodećeg masona i prvog predsednika SAD-a Džordža Vašingtona da se kamen temeljac za Belu kuću postavi 13. oktobra 1792. godine. Kontrola događanja, kontrola ljudi bili su kao ružan san u knjizi Džordža Orvela „1984“, ali je još nezgodnija java i splet događaja koji nam se dešavaju u budnom stanju, a nemamo dovoljno snage, znanja i mudrosti da ih okrenemo u svoju korist. Prethodnih osamnaest godina sunovrata sada dobijaju konačnu sliku kroz dešavanja vezana za Kosovo, a ona ukazuju na neke moćne mehanizme koji se ponekad prikazuju pomoću simbola, ali su projektovani i ostvareni u prostoru i vremenu na način nepoznat „običnim smrtnicima“.

KOSOVO - DO LETA 2010. Ulaskom Plutona u znak Jarca (Pluton Šiptari, Jarac Srbija) dugo najavljivana secesija Kosova ulazi u završnu fazu, barem po planu ideologa Novog svetskog poretka. Kako će Pluton dva puta u toku ove godine prelaziti u znak Jarca, tako će se odvijati i faze pokušaja otimanja Kosova. Negativan uticaj Plutona (terorizam, narko mafija, strane službe, secesija, lica nestala bez traga) u Jarcu (Srbija), potrajaće do ulaska Saturna u znak Vage, a to je do kraja 2009. godine. A Saturnov definitivni, drugi ulazak dogodiće se u julu 2010, kada njegova prirodna pozicija bude najjača (ta pozicija je nazvana Čuvar praga, a Kosovo predstavlja prag Srbije). Ovde će već biti mogućnosti da se ispravi istorijska i politička nepravda, ali naravno, u tom periodu političari treba da delaju diplomatski i veoma oprezno. Loš aspekt, kvadrat koji će praviti Saturn (Srbija) i Pluton (Šiptari), u leto 2010. ukazuje na silu i marsovski način rešenja krize, a to je - ratni rasplet. U ovoj poziciji, sudeći po zvezdama, Saturn (Srbija) će biti nadmoćan i sa svoje teritorije (Jarac) eliminisaće Plutona (Šiptare).

( Mihajlo Čukić )

http://www.treceoko.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=182&editionId=8&articleId=35

STATUS STRANICE: Stranica ovog teksta je formirana za 0.0028 sek.  
 
 
Podesite izgled stranice! Možete promeniti veličinu i boju slova, kao i boju podloge:
 
 
 
POŠALJITE TEKST - "IMA NEKA TAJNA VEZA" - SVOM PRIJATELJU!
 
AKO VAM JE STALO DA I VAŠI PRIJATELJI DUHOVNO NAPREDUJU, OBAVESTITE IH O SAJTU www.OBJAVE.com!
 
Recycle Data
(Ovaj tekst)
Recycle Data
(Ostali tekstovi)
 
 
 Svi moji markeri
 Sve moje beleške